nieuws

Parkeergarage Delftech gerealiseerd volgens nieuw snelbouwsysteem

bouwbreed Premium

delft ­ IBC Betonbouw heeft aan de Computerlaan in Delft de montage afgerond van de parkeergarage bij Delftech. De bouw vindt plaats met behulp van het nieuwe snelbouwsysteem Bestcon 90.

Het systeem bestaat uit vloeren, wanden, kolommen en balken. De elementen zijn in de fabriek geprefabriceerd en vervolgens op locatie gemonteerd. De voorgespannen vloerelementen die voor de parkeergarage zijn gebruikt, hebben een overspanning van 16,5 meter. Omdat een middenrij van kolommen ontbreekt, ontstaat in de garage een ruime en overzichtelijke indeling. In de utiliteitsbouw zijn met het Bestcon 90­systeem overspanningen mogelijk van 15 meter van gevel tot gevel. De parkeergarage Delftech heeft een bruto vloeroppervlak van 3500 vierkante meter. Er zijn drie bouwlagen in split­level met zes vloervelden. De aannemer is Korteweg Bouw uit Breda, de architect EGM Architecten uit Rotterdam, de constructeur Van der Vorm Engineering uit Delft en de opdrachtgever Hopman Interheem Groep uit Gouda.

Reageer op dit artikel