nieuws

Overijssel keurt opening zwembad af

bouwbreed

Overijssel keurt opening zwembad af

deventer ­ Het Borgelerbad in Deventer moet eerst haar buitenbaden van een coating voorzien voordat de zwembaden open kunnen voor het publiek. De provincie Overijssel keurt het niet goed om de betonnen baden nu al met water te vullen en pas in september te behandelen. Dat betekent een flinke tegenvaller voor het Borgelerbad, die nu pas op zijn vroegst over vier weken zwemliefhebbers tegemoet kan komen. Het zwembad ondergaat een grootscheepse verbouwing en zou aanvankelijk de hele zomer gesloten blijven. Door de bassins later van een beschermlaag te voorzien, dacht de directie toch een mogelijkheid gevonden te hebben om de ondiepe buitenbaden in het zomerseizoen open te stellen. “Wettelijk moet er sprake zijn van een gladde bodem, daar was voor gezorgd”, aldus een woordvoerder van het Borgelerbad. De provincie oordeelde bij de inspectie echter dat de veiligheid en hygiëne niet voldoende waren gewaarborgd en dat de beschermlaag eerst moet worden aangebracht voordat het zwembad open kan. Volgens bouwkundig aannemer Plegtvos Oost is het gebruikelijk dat eerst de coating wordt aangebracht voordat een zwembad wordt opengesteld. Maar de aannemer dacht dat de gemeente ontheffing had gekregen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels