nieuws

Ontslagen bij Rademakers Gieterij

bouwbreed

Ontslagen bij Rademakers Gieterij

klazienaveen ­ Bij Rademakers Gieterij in het Drentse Klazienaveen moeten op korte termijn 25 van de 160 banen verdwijnen. Daarbij zal zeker een tiental gedwongen ontslagen vallen. Het bedrijf, dat meer dan een halve eeuw bestaat, draait al jaren met verlies.

Rademakers maakt onder meer putdeksels voor riolen en gietproducten voor de machinebouw. In 1995 nam Ballast Nedam het bedrijf over. Drie jaar later sloeg de recessie toe en verloren vijftien van de 180 werknemers hun baan. In 2000 kwam een opleving en werd een nieuwe productielijn in gebruik genomen, een investering van een kleine 1,5 miljoen euro. Deze lijn wordt nu weer afgestoten.

Rademakers is voor een belangrijk deel afhankelijk van de export naar Italië en Duitsland, landen waar het economisch niet al te best gaat. Steeds is Ballast Nedam in moeilijke tijden financieel bijgesprongen, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. De geldkraan gaat dicht en Ballast wil dat de gieterij weer op eigen kracht kan bestaan. Het personeel is op de hoogte gebracht.

Reageer op dit artikel