nieuws

Onderwijsinspectie tevreden over niveau TU Delft

bouwbreed

Van een onzer verslaggevers

delft ­ De onderwijsinspectie vindt dat het niveau van de studie Bouwkunde aan de TU Delft in de lift zit. Dat meldt Delta, het weekblad van de universiteit.

Een bezoek van de onderwijsinspectie, drie jaar geleden, bracht aan het licht dat de studie Bouwkunde ver beneden de maat was. Daardoor haakten veel studenten voortijdig af, terwijl afstudeerders te lang over hun opleiding deden. Uit de recente onderzoeksresultaten blijkt dat het weer goed gaat met deze studierichting, meldt Delta. Zo is de propedeuse wetenschappelijker en de opleiding over het geheel genomen zwaarder geworden. Kritiek heeft de onderwijsinspectie op de huisvesting van de faculteit. Er zou meer ruimte beschikbaar moeten zijn. De hogere eisen die aan de studenten worden gesteld leidden niet tot minder belangstelling voor de opleiding. Het aantal aanmeldingen voor het nieuwe studiejaar is stabiel en ook zijn niet meer studenten dan anders afgehaakt. Studenten reageren doorgaans enthousiast op de koers die de TU vaart.

Reageer op dit artikel