nieuws

Nunspeet experimenteert met Tweefasenwoningen

bouwbreed

nunspeet ­ De gemeente Nunspeet begint na de bouwvakvakantie met een experiment dat bedoeld is om starters op de woningmarkt aan een koopwoning te helpen. De proef wordt ondersteund door het ministerie van Volkshuisvesting. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om zogeheten Tweefasenwoningen. Daarbij kopen mensen een nieuwbouwhuis en pachten ze de grond voor een symbolisch bedrag van de gemeente. Binnen de erfpachttermijn moet de grond daadwerkelijk worden gekocht. Het voordeel is dat mensen in eerste instantie alleen een hypotheek voor het huis hoeven af te sluiten. Na de zomervakantie worden de eerste elf woningen via dit systeem in de verkoop gedaan. In aanmerking komen vooral starters op de woningmarkt en doorstromers uit een huurwoning die te weinig verdienen om een huis te kopen. Wel moeten ze naar eigen inschatting een inkomensstijging verwachten. Nunspeet wil op deze manier de druk op de woningmarkt verlichten.

Reageer op dit artikel