nieuws

Nieuwe detector voorkomt vals alarm

bouwbreed Premium

eindhoven ­ Bosch Security Systems, voorheen Philips CSI, brengt dezer dagen de video­bewegingsdetector VMD01 op de markt.

Die moet voorkomen dat bijvoorbeeld regen of opwaaiende bladeren een vals alarm afgeven. Het systeem is zelflerend, visualiseert de bewaakte ruimte en slaat de beelden voor latere analyse op. Omdat het toestel ‘intelligent’ is, hoeft het personeel alleen de afmetingen van het object, het perspectief en de bewegingsrichting in te programmeren. De actieve gebieden van het beeld worden met een muis ingetekend. Op dezelfde manier worden de toegestane bewegingsrichtingen bepaald. Zo geeft het systeem bijvoorbeeld alleen een alarm af wanneer onbekenden het bedrijfsterrein opkomen en niet wanneer het personeel even naar buiten loopt. De te bewaken objecten worden omkaderd weergegeven in het analoge uitgangssignaal. De bewakingsmonitor geeft de actuele stand van zaken weer en stelt de gedetecteerde objecten rood omlijnd voor. De originele gedetecteerde positie wordt in geel aangeduid en de afgelegde weg in groen. De beelden van zwart­witcamera’s worden met hoog contrast weergegeven. Er kunnen verscheidene bewegende objecten tegelijk worden geïdentificeerd en weergegeven zodat het bewakingspersoneel snel kan vaststellen door welk object het alarm afging.

Reageer op dit artikel