nieuws

Koolhof is gezond en metselt gewoon door

bouwbreed

blijham ­ Het failliet verklaarde metselbedrijf Koolhof uit Blijham blijkt tòch een gezonde onderneming te zijn. Het bij de rechtbank aangevraagde faillissement berust op een misverstand en een tragische samenloop van omstandigheden. Directeur T. Koolhof heeft de rechter verzocht het bankroet ongedaan te maken. Zowel zijn advocaat als de curator achten de kans groot dat de rechter Koolhof direct na Pinksteren het groene licht geeft om weer aan de slag te gaan.

Twee oud­werknemers van het Oost­Groninger metselbedrijf, dat bijna veertig jaar een begrip is in het Noorden, hadden het faillissement aangevraagd omdat ze nog 400 euro kregen van hun vroegere baas. Dat geld was de wettelijke rente over een bedrag van 12.000 euro dat ze een paar jaar geleden via de rechter hadden bedongen voor niet uitbetaalde loonsverhoging. Koolhof had ze de 12.000 euro alsnog betaald en dacht daarmee klaar te zijn. Wegens een sterfgeval in de familie was de directeur vorige week een paar dagen niet thuis of op zijn bedrijf en vond bij terugkomst een brief waarin gesommeerd werd de 400 euro te betalen. Diezelfde middag kreeg hij bericht dat zijn faillissement was aangevraagd. Koolhof heeft het rentebedrag onmiddellijk overgemaakt waarmee het oud zeer uit de wereld is geholpen. Met veertig werknemers verwacht hij gewoon weer aan de slag te gaan. Zijn bedrijf is gezond en heeft, volgens zeggen, orders genoeg.

Reageer op dit artikel