nieuws

IFD­bouw toverwoord in demonstratiewoning

bouwbreed

oirschot ­ ‘IFD­bouw’ is het toverwoord in demonstratiewoning de Zorgsleutel in Oirschot. Het pand laat zien hoe Industrieel Flexibel en Demontabel bouwen (IFD) kan worden gekoppeld aan domotica, elektra en hulpmiddelen die het tillen vergemakkelijken.

Het gebouw toont de meest recente ontwikkelingen voor de inrichting van verpleeg­ en verzorgingshuizen. De Zorgsleutel is een initiatief van vijf bedrijven, namelijk De Meeuw Bouwsystemen, GTI Utiliteit Zuid, Arjo Nederland BV, Thereca en Smart Homes. Volgens hun toelichting is de Zorgsleutel een nieuw concept voor verpleeg­ en verzorgingshuizen. “De woning is voorzien van volledig geoutilleerde verpleeg­ en verzorgingskamers die in zeer korte tijd in functie zijn aan te passen.” Een verzorgingsappartement is snel om te bouwen tot naar twee verpleegkamers. De demonstratiewoning wordt vandaag geopend door Hans Wiegel.

Reageer op dit artikel