nieuws

Hoofdkantoor van HBG in de verkoop

bouwbreed

rijswijk ­ De BAM Groep doet het hoofdkantoor van aloude concurrent HBG in de verkoop. Het roemruchte gebouw aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk past na de fusie niet langer in de toekomstplannen van Nederlands grootste bouwer.

De afstoting van het pand is een consequentie van de herschikking waartoe BAM heeft besloten. Kern hiervan is de concentratie van alle stafafdelingen in het BAM­kantoor in Bunnik. Er is een sociaal plan overeengekomen om de gevolgen voor de medewerkers zo goed mogelijk op te vangen. “Het gebouw in Rijswijk komt niet op stel en sprong leeg te staan. De verkoop gebeurt op termijn”, aldus woordvoerder A. Pronk. Als oud­HGB’er geeft hij grif toe dat niet iedereen staat te trappelen om te verkassen. Aan de andere kant: “Het is een groot voordeel straks allemaal in één gebouw te kunnen samenwerken. Ook dat is wat waard. We zullen moeten vertrekken.” Behalve de raad van bestuur en de stafafdelingen van de BAM Groep, nestelen ook de directies en stafafdelingen van BAM Techniek, BAM Utiliteitsbouw en BAM Wegen zich in het Bunnikse hoofdkantoor. BAM NBM Planadvies, BAM Nelissen Van Egteren Grote Projecten en het regiokantoor van BAM Techniek zullen dit kantoor verlaten. Voor de medewerkers van deze onderdelen wordt een locatie gezocht elders in Bunnik. Bij de verhuizingen zijn circa honderd stafmedewerkers betrokken. “De twee holdings zullen zo snel mogelijk in de tweede helft van het jaar samengaan. Daaraan wordt keihard gewerkt”, schetst Pronk de druk waaronder BAM zichzelf geplaatst heeft.

Reageer op dit artikel