nieuws

Helpmancentrale Groningen verbouwd tot mediacentrum

bouwbreed

groningen ­ De 13.000 vierkante meter grote turbinehal van de voormalige Helpmancentrale in Groningen wordt het komende jaar omgebouwd tot nieuw Internet­ en Mediacentrum. Met de ingrijpende verbouwing is 12,5 miljoen euro gemoeid.

De belangrijkste huurder in het nieuwe bedrijfsverzamelcomplex wordt de regionale omroep RTV Noord, die nu nog aan het Martinikerkhof in hartje Groningen is gevestigd. Vooral op het gebied van datatransport per breedband en glasvezel moet de nieuwe locatie het neusje van de zalm worden. Vanuit de nieuwe Helpmancentrale (industrieel monument) zal via het intercontinentale Tycom­glasvezelnetwerk een directe verbinding tussen het Europapark en alle belangrijke Europese hoofdsteden worden gerealiseerd. Inmiddels zijn de verbindingen met Amsterdam en Hamburg al een feit. In de pen zit ook een vet contract tussen RTV Noord en het begin 2006 op te leveren en aangrenzende multifunctionele stadion Euroborg. Dit om via de eigen glasvezelverbinding de regie van alle evenementen te voeren vanuit de mediacentrale en supersnel te transporteren naar de internationale media.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels