nieuws

Gunnebo breidt capaciteit hijssysteem GrabiQ uit

bouwbreed

Gunnebo breidt capaciteit hijssysteem GrabiQ uit

dordrecht ­ Het Zweedse Gunnebo Lifting breidt het multifunctionele hijsgereedschap GrabiQ uit met twee nieuwe kettingafmetingen. Deze schalmen hebben een doorsnede van 6 en 16 millimeter. Het zijn tevens de kleinste en de grootste van het systeem waarvan de eerste bedoeld is voor werkplaatsen en de laatste voor de bouwnijverheid. De uitvoering van 6 millimeter heeft een hijsvermogen van 1,5 ton en die van 16 millimeter 10 ton. GrabiQ spaart tijd bij het aankoppelen en balanceren van lasten. De ingebouwde inkortfunctie vermindert de dertien onderdelen van een traditionele viersprong tot drie componenten. Inkorten is nodig om asymmetrische lasten te heffen. Het koppelsysteem is zodanig ontworpen dat er geen sterkere ketting om een zwakker hijscomponent past. Merkplaatjes informeren over het voorkomen van overbelasting en te grote hijshoeken. Importeur Elcee uit Dordrecht levert GrabiQ in trekvastheidklasse 8+ los of permanent gemonteerd. De leverancier noemt het hijsvermogen zo’n 25 procent hoger dan overeenkomstige producten uit de sterkteklasse 8+.

Reageer op dit artikel