nieuws

Geld voor opwekken van groene stroom

bouwbreed Premium

Geld voor opwekken van groene stroom

den haag ­ De Eerste Kamer is gisteren akkoord gegaan met de nieuwe subsidieregeling om de opwekking van groene stroom in Nederland te stimuleren. Deze maakt windenergie en het gebruik van zonnecellen aantrekkelijker. De regeling, de wet Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie (MEP) gaat 1 juli in. Voor het opwekken van elektriciteit via windturbines op land geldt dan bijvoorbeeld een subsidie van 4,9 eurocent per kilowattuur. Voor elektriciteit uit zonlicht geldt de maximale MEP­subsidie van 6,8 eurocent. Uitvoerder van de nieuwe regeling is TenneT, de landelijke beheerder van het elektriciteitsnet. Minister Brinkhorst (Economische Zaken) ambieert een meer duurzame economie binnen Europa.

Reageer op dit artikel