nieuws

Brandbestendige Crusher Plug

bouwbreed

Brandbestendige Crusher Plug

aalten ­ Vlammen of een temperatuur van meer dan 200 graden Celsius laten het rubber van de Crusher Plug uitzetten tot meer dan tien keer het oorspronkelijke volume. Zelfs aluminium buizen worden daardoor volledig samengedrukt en de doorvoeropening helemaal afgesloten zodat het vuur zich niet kan verspreiden. De brandbestendige plug is bedoeld om kunststof buizen door muren en plafonds te voeren. Het gaat dan om buizen uit bijvoorbeeld PVC, PP, PE en ABS met een maximale buitendiameter van 225 millimeter. De ruimte in de doorvoeropening wordt opgevuld met een vuurbestendig rubber dat nog sneller uitzet dan de Crusher Plug. Zo wordt uitermate snel de opening afgesloten die een verweekte of ontbrande buis achterlaat.

Reageer op dit artikel