nieuws

Binnenstad IJsselstein ingrijpend veranderd

bouwbreed

ijsselstein ­ De gemeente IJsselstein heeft ingrijpende plannen gepresenteerd om van de binnenstad een aantrekkelijk woon­, werk­ en verblijfsgebied te maken. Dit Ontwikkelingsplan wordt op 3 juli in de gemeenteraad besproken. De gemeente zal als regisseur optreden, terwijl projectontwikkelaars de bouwontwikkelingen ter hand nemen.

De opvallendste zaken in het 9 miljoen euro omvattende plan zijn de bouw van een nieuwe bibliotheek naast het stadhuis en de bouw van een nieuw Stadsmuseum in de Kasteeltuin. Ook komen er zo’n honderd nieuwe woningen bij, deels nieuwbouw, deels door vervanging van bestaande bouw.

De voetganger krijgt straks alle ruimte in het centrum. Het normale doorgaande verkeer zal uit de binnenstad verdwijnen. Voorts wil de gemeente het aantal winkels uitbreiden en de winkels situeren langs een logische route, het ‘achtje binnenstad’ genoemd. Ook komen er meer mogelijkheden voor daghoreca en worden er twee parkeergarages gebouwd.

Verpleeghuis Isselwaerde gaat flink op de schop. Diverse delen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Zo komen er twee woongebouwen, met op de begane grond ruimte voor huisartsen, een apotheek en andere medische voorzieningen.

Bijzonder noemt de gemeente ook de herontwikkeling van een oud fabrieksterrein langs de IJssel. Hier wordt gedacht aan woningen en de vestiging van een grote supermarkt. Langs de IJssel wordt voorts een openbare kade gebouwd met ligplaatsen voor de recreatievaart.

Reageer op dit artikel