nieuws

Bijlage Renovatie

bouwbreed Premium

Bijlage Renovatie

De corporatie Vestia Den Haag Zuid­West richt haar beleid voor de komende jaren op een afgewogen mix aan renovatie en sloop/nieuwbouw, met een grote woningdifferentiatie. U leest erover in de bijlage Renovatie, die vandaag bij Cobouw verschijnt.

In de Renovatiespecial verder aandacht voor twee voor de Nationale Renovatieprijs genomineerde projecten. Eén daarvan, het Laurentius Schrijnenhuis in Heerlen, kreeg de publieksprijs. Het mooie voorbeeld van het Nieuwe Bouwen kreeg een nieuwe bestemming als kantoorgebouw. Het andere project, Stulemeijer II in Rotterdam, is een prachtig voorbeeld van experimentele betonbouw uit de jaren twintig. De oorspronkelijke details en kleuren zijn in deze gestapelde woningbouw weer teruggebracht.

Gedeputeerde Onno Hoes van Noord­Brabant meent dat Nederland het nodige moet doen aan zijn bedrijventerreinen. Hij vindt ze niet sexy genoeg. In Engeland zijn aardige voorbeelden te vinden van hoe het ook kan. Brussel stelt extra geld beschikbaar voor bedrijventerreinen, dus verschillende gemeenten nemen al initiatieven. Vanaf pagina 13: Bijlage Renovatie.

Reageer op dit artikel