nieuws

Betaalbare woningen met diverse technische snufjes

bouwbreed Premium

leeuwarden ­ Seinen Nieuwbouwbemiddeling in Leeuwarden bouwt ‘nieuwe generatie woningen’. Zo noemt directeur Henk Seinen zijn woningen met zonnepanelen en draadloze schakelaars.

Ondanks deze technische snufjes zijn de woningen betaalbaar dankzij een goede logistiek tijdens het bouwproces en optimale gebruikmaking van het belastingsysteem en subsidies. “Het Chriet Titulaerhuis ofwel het huis van de toekomst is erg innovatief maar onbetaalbaar. Dit wilden wij met onze nieuw te ontwikkelen woningen voorkomen”, vertelt Seinen. Voordat Seinen begon met het bouwen van nieuwe generatie woningen, gooide hij het hele bouwproces overhoop. Door het bouwproces grondig te bestuderen, kon het bedrijf de logistiek in de bouw verbeteren en de inkoop verscherpen. Een bijzonder kenmerk van de nieuwe generatie woningen is dat de complete daken zijn voorzien van zonnepanelen. Door gebruik te maken van speciale financieringstechnieken en belastingvoordelen worden de kosten beperkt. Daarnaast is de elektrotechniek erg geavanceerd. “Schakelaars zijn bijvoorbeeld draadloos”, aldus Seinen. “Pas één dag voor de oplevering van het huis hoeven de toekomstige bewoners aan te geven waar ze de schakelaars willen hebben. Er hoeft namelijk geen rekening worden gehouden met leidingen.”

Reageer op dit artikel