nieuws

Aviodome met sloop bedreigd

bouwbreed

schiphol ­ Het voormalige Aviodome op luchthaven Schiphol dreigt te worden gesloopt. Voor het gebouw met de markante aluminium koepel is geen koper te vinden.

Het luchtvaartmuseum Aviodome is begin januari gesloten, omdat er momenteel nieuwbouw wordt gepleegd in Lelystad. Na de zomer zal hier het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome openen.

Woordvoerder P. van de Noort van Aviodrome, eigenaar van het pand uit 1971, meldt desgevraagd dat er wel enkele kandidaten zijn geweest voor koop. “De meest serieuze kandidaat had een periode van drie jaar nodig om het gebouw te verplaatsen. Dat duurt ons en de luchthaven Schiphol echter te lang.”

Aanvankelijk zou de deadline voor verkoop aflopen op 1 juli. Daarna zou het gebouw worden gesloopt. In een overeenkomst tussen Aviodrome en Schiphol was dat afgesproken. “Omdat Schiphol enkele ontwikkelingen vooruit heeft geschoven, is die datum niet meer heilig”, aldus van de Noort. Een nieuwe deadline is niet vastgesteld. Aviodome is een ontwerp van de Engelse architect R. Buckminster Fuller.

Reageer op dit artikel