nieuws

Asbest gevonden in Leidse Vinex­wijk Roomburg

bouwbreed

leiden ­ In de geplande Vinex­locatie Roomburg in de gemeente Leiden is asbest in de grond gevonden. Het gaat om een kleine hoeveelheid met een hoge concentratie. Het asbest is gevonden in twee dammen en een put in de grond. De vorige eigenaren van de grond hebben mogelijk bij het dempen van sloten afval gebruikt van oude schuren waar asbest in is verwerkt. Naar verwachting keurt de gemeente deze week het opgestelde saneringsplan goed. De asbest kan dan in juli worden opgeruimd.

Roomburg is de laatste grote uitbreidingslocatie van Leiden waar de komende jaren tussen de negenhonderd en duizend woningen worden gebouwd.

Ongegrond

In september werd groen licht gegeven voor de bouw. De Raad van State verklaarde toen de bezwaren tegen het bestemmingsplan ongegrond. De stichting Meerbrug, die opkomt voor de belangen van een nabijgelegen wijk, vreesde dat schadelijke stoffen op een voormalige vuilstortplaats zich zouden verplaatsen naar de nieuwe woonwijk.

Reageer op dit artikel