nieuws

4,2 miljoen euro voor Groningse projecten

bouwbreed

4,2 miljoen euro voor Groningse projecten

assen ­ Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) in Assen stelt ruim 4,2 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van vier grote voor de economie van belang zijnde infrastructurele projecten in de provincie Groningen. Het betreft de uitbreiding van het Rail Service Centrum Groningen (RSCG) in Veendam, de zogeheten RoRo­activiteiten (Roll­on­roll­off) van Groningen Seaports in de Eemshaven en ingrijpende opknapbeurten van de bedrijventerreinen Foxhol en Martenshoek in Hoogezand­Sappemeer. Het SNN vindt het van groot belang dat het Noorden inspeelt op de toename van de containeroverslag. Het RSCG in Veendam is daarbij van belang als logistieke ‘draaischijf’ op de Noord Corridor tussen Rotterdam en Hamburg.

Reageer op dit artikel