nieuws

Zwembad in Leek gesloten door roestend plafond

bouwbreed

LEEK ­ Het recreatiebad in Zwemkasteel Nienoord in Leek moet twee weken dicht vanwege de vervanging van de ‘roestvrijstalen’ plafondconstructie. Het plafond moet snel worden vernieuwd, omdat corrosie is ontstaan. De afgelopen twee jaar heeft de leiding van het zwembad om de maand zorgvuldig gecontroleerd op corrosie, omdat de gemeente geen enkel risico meer wil lopen. Twee jaar geleden ontstond ook al een fikse financiële tegenvaller toen bleek dat het buizensysteem boven het wedstrijdbad door corrosie acuut moest worden vervangen.

De gemeente Leek probeert de kosten van het vernieuwde plafond, met 40.000 euro evenveel als de vorige reparatie, te verhalen op de projectontwikkelaar.

Voor de gemeente was het een onaangename verrassing dat op het ‘roestvrije’ staal door de inwerking van chloor en waterdampen toch corrosie kon ontstaan. Die roestvorming blijkt ook bij veel andere zwembaden in heel Europa ook op te treden.

Reageer op dit artikel