nieuws

Wienerberger mikt op 10 procent groei

bouwbreed Premium

wenen ­ Bouwstoffenconcern Wienerberger heeft in het eerste kwartaal zijn omzet met 6 procent opgevoerd tot 333,8 miljoen euro. De verbetering is vooral te danken aan de consolidering van Koramic Roofing.

Wienerberger slaagde erin het in de eerste drie maanden van 2002 genoteerde verlies van 3,2 miljoen terug te dringen tot 2,3 miljoen euro in het afgelopen kwartaal.

Verkoop van vastgoed in Nederland bracht 1,8 miljoen euro in het laadje. Dit jaar verwachten de Oostenrijkers hun operationele resultaten met 10 procent te verbeteren.

In Midden­ en Oost­Europa zag Wienerberger door de strenge winter de omzet met 7 procent dalen tot 48,9 miljoen euro. In West­Europa noteert het concern een toename van 17 procent tot 121,7 miljoen euro. De groei is vooral afkomstig van de integratie van Hansonbedrijven.

Reageer op dit artikel