nieuws

‘Vervlechting belangen bouw ADO­stadion’

bouwbreed

‘Vervlechting belangen bouw ADO­stadion’

den haag ­ De Haagse Stadspartij wil een onderzoek naar belangenverstrengeling bij de bouw van het nieuwe ADO­stadion.

De eenmansfractie van G.H.M. Wijsmuller wil met name de rol van de huidige voorzitter D. van Dijk van de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) onder de loep nemen.

De SSO is formeel de opdrachtgever voor de bouw. Voorheen was Van Dijk directeur van Ballast Nedam Bouw, het bedrijf dat het stadion gaat bouwen, en directeur bij het ingenieursbureau Grabowsky en Poort, volgens de Haagse Stadspartij nauw betrokken bij de bouw van het stadhuis en de tramtunnel.

Ook de voormalige wethouder P. Noordanus heeft naar mening van de Haagse Stadspartij een twijfelachtige rol gespeeld bij de planvorming voor het nieuwe stadion. Zo heeft Noordanus als wethouder het plan voor het stadion gelanceerd. Daarna werd hij mededirecteur van Boer en Croon, het bureau dat de wenselijkheid van een nieuw ADO­stadion heeft onderzocht.

Reageer op dit artikel