nieuws

Verhoor Omniworld onwennig

bouwbreed Premium

Verhoor Omniworld onwennig

almere ­ De openbare verhoren van de enquêtecommissie Omniworld in Almere zijn woensdag onwennig begonnen. Oud VVD­wethouder C. van Bemmel, die het spits afbeet, trok meteen de objectiviteit van de commissie in twijfel. Een aantal commissieleden weet volgens hem uitstekend hoe de politieke besluitvorming destijds is verlopen rond de plannen van de burgemeester en wethouders om in Almere een topsportlocatie te realiseren. Hij beklaagde zich voorts dat hij het dossier niet had kunnen inzien en vatte sommige vragen op als insinuaties aan zijn adres. Van Bemmel heeft in 1997 aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van een stadion in Almere. “De gemeente zou toen alleen de onrendabele top voor haar rekening nemen. Het risico was voor de marktpartijen (Ballast Nedam, Oranjewoud en HBG, red.). Dit heeft toen in de gemeenteraad nooit ter discussie gestaan”, aldus Van Bemmel. Hij trad af in februari 1999, dat naar eigen zeggen niets van doen heeft gehad met het financiële debacle dat naderhand is ontstaan.

Reageer op dit artikel