nieuws

Start bouw multifunctioneel complex gemeente Havelte

bouwbreed

havelte ­ De gemeente Havelte wil medio 2004 met de bouw van een multifunctioneel centrum beginnen. Dit ambitieuze bouwproject bestaat uit een basisschool met veertien lokalen, een sportzaal, voor­ en naschoolse opvang, een fitnesscentrum, een peuterspeelzaal en 23 appartementen.

B en O Architecten in Ansen maakte het schetsontwerp van het complex. “We hebben rekening gehouden met de omgeving”, vertelt Pieter Brink van het bureau. “De multifunctionele accommodatie komt middenin het dorp te liggen. We hebben daarom gekozen voor een loskorrelige opzet. Zo willen we het dak van de school niet volbouwen met appartementen. Het contrast tussen het knusse dorp en het enorme complex is dan wel erg groot. We hebben er daarom voor gekozen voldoende ruimte tussen de woningen te creëren waardoor er zelfs plaats is voor daktuinen. Voorbijgangers kunnen gewoon tussen de appartementen doorkijken.”

Volgens Brink is vooral de komst van een grote basisschool in het complex is hard nodig. “Bij de huidige school staan wel vier of vijf noodlokalen.” Bovendien is de school aan renovatie toe. Volgens de planning begint de bouw medio 2004 en wordt het nieuwe complex een jaar later opgeleverd. De bouw wordt Europees aanbesteed.

Reageer op dit artikel