nieuws

Staatssecretaris van Sociale Zaken Mark Rutte (VVD)

bouwbreed

“Ik wil dat de bijstand een vangnet wordt voor mensen die het echt nodig hebben. Voor de meeste mensen moet het een trampoline zijn.”

Drs. M. Rutte (36) behoort tot het jeugdige talent van de VVD. In het eerste kabinet­Balkenende kon hij laten zien wat hij politiek in zijn mars had en nu wordt zijn staatssecretarisschap geprolongeerd. Hij boog zich onder meer over arbeidsomstandigheden en pensioenen. Rutte blijkt niet blind voor de beperkingen van zijn leeftijd. Na het mislukken van de onderhandelingen tussen CDA en PvdA dit voorjaar gaf hij aan dat het niet zonder risico blijkt te zijn jonge politici, zoals Bos en Balkenende, naar voren te schuiven. “Het is toch een kwestie van vlieguren maken.” Rutte werkte eerder bij Unilever.

Reageer op dit artikel