nieuws

Staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip (CDA)

bouwbreed Premium

“Zoeken naar een evenwichtig compromis spreekt me enorm aan.”

Een van de verrassingen van de formatie is de benoeming van ir. C.E.G. van Gennip als staatssecretaris van Economische Zaken (34). Binnen de afdeling Amsterdam van het CDA is ze al langer actief. Ze studeerde technische natuurkunde in Delft en volgde daarna een MBA­opleiding bij het Franse Insead. Anderhalf jaar geleden werd ze projectleider herinrichting bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarvoor werkte ze acht jaar bij McKinsey. Om het beeld nog wat gevarieerder te maken: ze studeerde ooit af bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Voor haar werk verbleef ze enkele jaren in de VS. Een lichte cultuurschok bij haar terugkomst motiveerde haar om in de politiek te gaan, schetst ze in een interview met het CDA­afdelingsblad voor Amsterdam. De Nederlandse samenleving kampte in haar ogen met veel achterstallig onderhoud.

Reageer op dit artikel