nieuws

Sittard­Geleen milder over verzet tegen Grensmaas

bouwbreed

sittard/geleen ­ De gemeente Sittard­Geleen heeft water bij de wijn gedaan in het verzet tegen het project Grensmaas. Twee jaar geleden stelde de gemeente een groot aantal eisen. Als de provincie daar niet aan voldeed, zou de gemeente dwars gaan liggen bij de uitvoering van het project. Daar komt de gemeente nu op terug, zo blijkt uit een reactie van Sittard­Geleen op de milieu­effectrapportage (mer) Grensmaas.

Hoewel aan tien eerder gestelde voorwaarden nog niet is voldaan, wil de gemeente daarvan niet langer een halszaak maken. De gemeente belooft de voortgang van de beveiliging van de Maas in Zuid­Limburg tegen overstromingen niet langer te zullen stagneren. Ze blijft er echter bij dat het Rijk met geld over de brug moet komen. Die wordt volgens de planning budgetneutraal uitgevoerd en betaald uit de opbrengsten van grootschalige grindwinning. Maar Sittard­Geleen vreest dat deze opbrengst niet genoeg is om de Grensmaas te bekostigen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels