nieuws

Proef woningbouw Brabant uitgebreid

bouwbreed

Proef woningbouw Brabant uitgebreid

DEN BOSCH ­ Ook de gemeenten Heeze­Leende en Zundert doen mee aan een proef van de provincie Noord­Brabant, waarbij ze tussen 2003 en 2007 binnen de bebouwde kom zo veel woningen mogen bouwen als ze willen. Eerder was al bekend dat Geertruidenberg, Halderberge, Oisterwijk en Grave waren uitverkoren. Op 26 mei ondertekenen de zes gemeenten het startdocument voor de proef ‘Bouwen binnen strakke contouren’. In totaal hadden dertien gemeenten zich aangemeld voor de proef. Heeze­Leende is blij na aanpassing van de aanvraag alsnog te mogen meedoen. Het woningcontingent voor de komende jaren was al op. Deze proef biedt de gemeente de kans om toch op korte termijn te kunnen bouwen in de bebouwde kom.

Reageer op dit artikel