nieuws

Prijs voor omgang met gevaarlijke stof

bouwbreed Premium

Prijs voor omgang met gevaarlijke stof

den haag ­ De lidstaten van de Europese Unie houden eind oktober een week in het teken van veiligheid en gezondheid op het werk. Bedrijven kunnen in het kader daarvan meedingen naar de Europese prijs voor de omgang met gevaarlijke stoffen op het werk. Ook bestaat de mogelijkheid speciaal subsidie aan te vragen voor projecten die de veiligheid en gezondheid op het werk verhogen. De week wordt in de vijftien EU­landen elk jaar gehouden, met telkens een ander thema. In Europa komt bijna een kwart van de 150 miljoen werknemers tijdens het werk in aanraking met stoffen die een risico voor de gezondheid opleveren. Voor een subsidie van maximaal 200.000 euro moeten bedrijven zich voor 24 juni aanmelden. Wie wil meedingen naar de prijs, de Good Practice Award, moet dat voor 18 juli doen.

Reageer op dit artikel