nieuws

Platschorre weg als commissaris bij BAM

bouwbreed Premium

Platschorre weg als commissaris bij BAM

bunnik ­ Het nieuwe kabinet heeft nu al het eerste slachtoffer in de bouw geëist. Voormalig TBI­topman R. Platschorre voelt zich gedwongen zijn commissariaat bij de Koninklijke BAM­groep neer te leggen. En dit alleen maar omdat hij toevallig met de nieuwe minister K. Peijs van Verkeer & Waterstaat is gehuwd. Na de affaire rond Jorritsma die als minister van Economische Zaken in het verdachtenbankje verscheen, als zou zij de Jorritsma Bouwgroep subsidie hebben gegeven, vindt Platschorre het maar beter elke schijn te vermijden en uit zichzelf op te stappen. Of er druk is uitgeoefend door of vanwege premier Balkenende is onbekend. Maar het zou bij ingewijden geen verbazing wekken na de kritiek die de Algemene Rekenkamer een en andermaal heeft geuit.

Reageer op dit artikel