nieuws

Philipsvleugel van Rijksmuseum zaterdag weer open

bouwbreed Premium

AMSTERDAM ­ De Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam gaat morgen weer open voor het publiek.

De overige delen van het museum blijven voorlopig nog gesloten. De directie besloot maandag het museum tijdelijk te sluiten, omdat er asbest is aangetroffen. De directie bepaalde dinsdag in overleg met de de Arbeidsinspectie dat de vleugel eind deze week weer kan worden geopend. Nader onderzoek moet nog uitwijzen op welke termijn meer zalen in het Rijksmuseum weer voor het publiek kunnen worden opengesteld.

De Philipsvleugel blijft tot 25 mei geopend. Daarna gaat die, volgens plan, tot eind december dicht. In de tussenliggende maanden wordt de vleugel voorbereid voor de expositie van de topstukken van het museum, waaronder de Nachtwacht van Rembrandt en werken van Vermeer. Die stukken worden tijdens de restauratie en renovatie van het hoofdgebouw van het museum in de Philipsvleugel ondergebracht.

Reageer op dit artikel