nieuws

Manitou introduceert lichte en wendbare verreiker

bouwbreed Premium

parijs ­ Manitou, de Franse fabrikant van onder meer verreikers en hoogwerkers, heeft tijdens de materieelbeurs Intermat in Parijs een uiterst handzame en bijzonder wendbare verreiker geïntroduceert: de Twisco. Deze telescopische lader heeft drie wielen.

De Twisco is bijzonder compact. Het machientje weegt met vorken maar 2355 kilo en is 190 centimeter hoog. De breedte is 166 en de lengte inclusief vorken 424 centimeter. Opmerkelijk is de draaicirkel: 222 centimeter. Door zijn lage gewicht is de Twisco gemakkelijk op een vrachtwagentje of een aanhanger te vervoeren.

Er zijn twee typen. De SLT415B heeft in tegenstelling tot de SLT415 een extra hydraulische functie, zodat meer uitrustingstukken als grondboren, vegers en dergelijke kunnen worden gebruikt. De prestaties van de Twisco zijn zeer behoorlijk. Tot 1500 kilo kan naar een hoogte van 396 centimeter worden getild.

Prototypen van de machine zijn uitgebreid getest bij diverse categorieën gebruikers. Een metselaar toonde zich erg tevreden. Hij gebruiktre de Twisco voornamelijk als oppermachine. Een fruitteler roemde vooral de wendbaarheid

Reageer op dit artikel