nieuws

Holzmann­dochter Jones nog steeds niet onder dak

bouwbreed Premium

frankfurt ­ Bij het Amerikaanse bouwbedrijf J.A. Jones neemt J. Bolduc het roer over van topman A. Neffgen. Curator O. Hermann is er ruim een jaar na de ineenstorting van het Holzmann­imperium nog steeds niet geslaagd om het Amerikaanse dochterbedrijf met 11.600 werknemers onderdak te brengen.

Bolduc heeft gewerkt als controller voor de regering Reagan en was directeur van het tot de Fortune top 100 behorende bedrijf W.R. Grace. Sinds tien haar behoort hij tot de raad van bestuur van Jones. Bolduc is van plan vaart te zetten achter het herstructureringsplan waarover met de banken overeenstemming bestaat.

Curator Hermann is tot dusverre geslaagd van het Philipp Holzmannconcern 10.855 banen voor de Duitse arbeidsmarkt te behouden. De meeste arbeidsplaatsen zijn gered door het overeind houden van bouwdienstverlener HSG en de Deutsche Asphalt. Het Amerikaanse dochterbedrijf Jones was voor de val van het moederbedrijf een succesvol conglomeraat van 140 ondernemingen. Na de ondergang van Holzmann kwam Jones in een kwade reuk te staan, waardoor de orderstroom vergaand opdroogde. Vorig jaar gleed Jones in de rode cijfers. Curator Hermann verwacht dat de afronding van het faillissement van Philipp Holzmann nog zeker twee jaar in beslag zal nemen.

Reageer op dit artikel