nieuws

Holcim intensiveert handel in Oost­Europa

bouwbreed

zürich ­ Bouwstoffenconcern Holcim ziet goede kansen in Midden­ en Oost­Europa nieuwe markten te ontwikkelen voor de afzet van witte cement. De Zwitsers willen graag marktleider worden voor de verkoop van het nicheproduct.

Witte cement wordt vooral gebruikt bij de samenstelling van metselspecie en pleisters voor de woningbouw. Het materiaal vindt tevens toepassing in geprefabriceerde betonelementen en terrazowerk.

Om de afzet van witte cement te stimuleren heeft de Zwitserse bouwstoffenreus vorig jaar Holcim White opgericht. Dit jaar zal de onderneming zijn activiteiten in Midden­ en Oost­Europa sterk intensiveren. Holcim constateert dat de markt verlevendigt door de naderende toetreding van oude Oostbloklanden tot de Europese Unie. Het gebied waarop de Zwitsers hun oog hebben laten vallen telt 350 miljoen inwoners waarvan de huizen dikwijls afgewerkt zijn met sierpleisters.

In vergelijking met gewone bouwstoffen biedt witte cement extra mogelijkheden ten aanzien van inkleuring, duurzaamheid en lichtreflectie. In de hedendaagse architectuur in de Duitstalige en Slavische landen geniet het product stijgende populariteit.

Reageer op dit artikel