nieuws

Hoge hypotheek ongezond voor Britten

bouwbreed

Hoge hypotheek ongezond voor Britten

LONDEN ­ Stress over het betalen van de hypotheek maakt miljoenen Britten ziek. Mensen met een hypotheek moeten gewaarschuwd worden over gezondheidsrisico’s en contact opnemen met medische instanties, meent de Britse artsenvereniging BMA. Volgens de Britse krant The Times blijkt uit een onderzoek van de vereniging dat zorgen over de afbetaling van hypotheken tot verbroken relaties, verhoogd alcohol­ en nicotinegebruik, verkeersongelukken en een aangetast immuniteitssysteem leiden. De problemen groeiden in de jaren tachtig, toen voordelige hypotheken werden aangeboden. Begin jaren negentig moesten meer dan een miljoen mensen hun huis gedwongen verkopen. Nu wordt wekelijks in Groot­Brittannië op honderd woningen beslag gelegd.

Reageer op dit artikel