nieuws

Haaglanden steekt kapitaal in fietspaden

bouwbreed

den haag ­ Het stadsgewest Haaglanden en de provincie Zuid­Holland trekken 75 miljoen euro uit om de komende vijf jaar fietspaden binnen aan te leggen of te verbeteren. Met de investeringen willen ze meer mensen bewegen de fiets als vervoermiddel te kiezen.

Het stadsgewest heeft de investeringen vastgelegd in een vijfjarenprogramma dat het dinsdag heeft gepresenteerd. Haaglanden heeft de regionale fietsroutes geïnventariseerd en een lijst opgesteld met ongeveer 200 punten die kunnen worden verbeterd. Zeventig projecten uit deze lijst moeten de komende vijf jaar worden gerealiseerd. Hiervoor is 75 miljoen euro beschikbaar. Voorbeelden van uit te voeren verbeteringen zijn twee grote fietsviaducten over de A4 en de aanleg van fietspaden die nieuwbouwwijken als Leidschenveen, Emerald en Keizershof beter bereikbaar maken voor fietsers. Tijdens de looptijd van het programma wordt aanvullende financiering gezocht voor nog meer projecten.

Reageer op dit artikel