nieuws

Geen overheid kan zich aan samenwerking onttrekken

bouwbreed

Geen overheid kan zich aan samenwerking onttrekken

Een mooi kunstwerk bouwen is geen kunst. Dat doen we bij Rijkswaterstaat al decennia, mede doordat we architecten in het proces betrekken. Daarbij zijn we eigenwijs genoeg om het de architecten niet geheel of soms helemaal niet naar de zin te maken. Een heel ander verhaal wordt het wanneer we de ambitie koesteren om een hele route te ontwerpen met de esthetiek van weg, stad, landschap en de interactie tussen die drie als vast deel van de problematiek.

Vormgeving, beleving en mobiliteitsesthetiek zijn termen die we nog niet zo lang bezigen. Niet zoals we bijvoorbeeld het begrip veiligheid in elk ontwerp incorporeren. We hebben tot voor kort ook nooit de taak gekregen om naar een route te kijken, hoewel we zelf wel (voorzichtige) initiatieven in die richting hebben ontwikkeld.

Overstijgen

Reageer op dit artikel