nieuws

Faillissement VOS Stuc­ en Afbouw

bouwbreed

klazienaveen ­ Vos Stuc­ en Afbouw uit Klazienaveen is failliet. Het bedrijf, sinds twee jaar dochter van Afbouw Rikkers in het Overijsselse Enter, kwam al eerder in financiële problemen door een forse betalingachterstand aan de UWV Bouwnijverheid.

Door het faillissement verliezen in eerste instantie 34 werknemers hun baan. Aangezien sprake is van een goed gevulde orderportefeuille bestaat volgens de curator een reële mogelijkheid voor een doorstart onder waarschijnlijk een andere bedrijfsnaam.

Met name de recente faillissementen van twee grote aannemers, waar Vos regelmatig voor werkte, betekenden de genadeklap voor het bedrijf. De ondergang van de bouwbedrijven Meijering & Benus uit Stadskanaal en Paas Benus uit Musselkanaal heeft de werkzaamheden bij Vos, in elk geval tijdelijk, doen stagneren. Bovendien had Vos bij de twee failliet gegane bedrijven nog een vordering lopen van 125.000 euro.

Dat laatste, in combinatie met de schuld bij de UWV, heeft geleid tot de liquiditeitsproblemen en uiteindelijk ook het deze week voor de rechtbank van Assen uitgesproken faillissement. Advocaat H. van Zutphen van het moederbedrijf Rikkert Afbouw heeft laten weten dat er kortgeleden juist met de UWV voor Vos “na zware onderhandelingen” een afbetalingsregeling voor de openstaande schuld was getroffen. Dat had Vos op zich uit het faillissement kunnen trekken, ware het niet dat op dat moment respectievelijk Meijering & Benus en Paas Benus failliet gingen. Moederbedrijf Rikkert Afbouw denkt aan een snelle doorstart onder een andere handelsnaam. Van Zutphen kan nog niet meedelen hoeveel van de 34 medewerkers eventueel mee zouden kunnen naar dat nieuwe bedrijf. Curator Van Rossum onderzoekt de mogelijkheden.

Reageer op dit artikel