nieuws

Etap biedt nieuwe versie DIALux aan

bouwbreed

Etap biedt nieuwe versie DIALux aan

breda ­ Architecten en adviseurs gebruiken vaak het lichtberekeningsprogramma DIALux, meldt Etap. De verlichtingsfabrikant uit Breda biedt nu de versie 2.6 van deze programmatuur aan. Nieuw daarin zijn de Unified Glare Rating (UGR)­berekeningen die de norm EN 12464 voorschrijft. De gebruiker kan daarmee vanuit een bepaalde plaats en in een bepaalde richting de mate van verblinding berekenen. Met DIALux zijn opstellingen uit verschillende armaturen door elkaar uit diverse perspectieven worden bekeken. Volgens Etap wint het lichtadvies aan waarde wanneer rekening word gehouden met meubels en tussenwanden. De nieuwe software toont ook de specifieke textuur van de vloer, het plafond en de wand.

Reageer op dit artikel