nieuws

Een beetje Wassenaar in Gronings villadorp

bouwbreed Premium

haren ­ De gemeente Haren bouwt de komende jaren op diverse locaties in het Groningse villadorp luxe appartementencomplexen. Dit in een poging de ouder wordende en kapitaalkrachtige inwoners binnen de gemeentegrenzen te houden. In januari 2004 wordt in opdracht van projectontwikkelaar BAM Wilma een begin gemaakt met zestien appartementen aan de Henricus Muntinglaan, variërend in prijs tussen de 386.000 en 412.000 euro.

Het betreft een ontwerp van het Groningse Oving Architekten. BAM Wilma gaat er vanuit dat, ondanks de stagnerende huizenmarkt, de luxe appartementen goed aansluiten bij de vraag in het ‘Wassenaar van het Noorden’. Het appartementencomplex aan de Muntinglaan krijgt drie bouwlagen, twee natuurstenen entrees en een superlift, een beveiligingssysteem, zonneboilers, automatische garagedeuren, luxe keukens, parkeerruimte voor bezoekers, terrassen en een totaal woonoppervlak van 150 vierkante meter per appartement.

Haren heeft daarnaast ook dergelijke nieuwbouwplannen aan de Heide en Watersteeg. Op de huidige locatie van het gebouw van het Groene Kruis en peuterspeelzaal Het Hazenhoekje moet een complex verrijzen met luxe appartementen van rond de 450.000 euro. In een later stadium moet ook aan de Anjerlaan een appartementencomplex worden gebouwd.

Reageer op dit artikel