nieuws

Dyckerhoff mikt op totale omzet van 1,3 miljard euro

bouwbreed Premium

wiesbaden ­ De omzet van Dyckerhoff is in het eerste kwartaal met 46 miljoen gedaald tot 254 miljoen euro. Tegenover de 35 miljoen verlies die vorig jaar werd geboekt staat in de eerste drie maanden van dit jaar een winst van 165 miljoen euro. Cementos Hispania en de Anneliese Zementwerke behoren per 31 maart niet meer tot het bouwstoffenconcern.

Dyckerhoff verwacht dat de omzet over 2003 duidelijk onder het niveau van 2002 duikt. Reden is zowel de zwakke vraag als de aanhoudende prijsoorlog in de Duitse cementmarkt. In Luxemburg zal de afzet door dalende exporten licht afnemen. In Oost­Europa zit echter nog groei. De verwachting is dat de omzetdalingen in Duitsland, Luxemburg en de Verenigde Staten niet volledig gecompenseerd worden door de grotere bedrijvigheid in Oost­Europa. De totale omzet van Dyckerhoff komt in 2003 uit bij ongeveer 1,3 miljard euro.

In de regio Duitsland/West­Europa (waarbij Nederland is ingedeeld) daalde de omzet met 17 procent tot 153 miljoen euro. De afzet van cement schrompelde 18 procent in tot 117 miljoen euro. De omzet van het beton daalde met 14 procent tot 36 miljoen euro. Dankzij de verkoop van de deelnemingen in Cementos Hispania en Anneliese Zementwerke steeg de operationele kasstroom met 215 miljoen tot 220 miljoen euro. Tegenover de 26 miljoen euro lagere opbrengsten staan kostendalingen van 20 miljoen euro. Bij licht gedaalde afschrijvingen verhoogde zich het bedrijfsresultaat met 210 miljoen tot 201 miljoen euro.

In Centraal Europa/Amerika daalde de omzet met 12 miljoen tot 101 miljoen euro. De afzet cement daalde met 18 procent tot 89 miljoen. Door aankoop van het Tsjechische Zapa steeg de omzet beton met 71 procent tot 12 miljoen euro.

Reageer op dit artikel