nieuws

Duitse verf schiet bij Pentagon in verkeerde keelgat

bouwbreed

diedorf ­ De Beierse verffabrikant Keimfarben wrijft zich in de handen over het politieke tumult in Washington. Zijn de Amerikanen zo kinderachtig hun Pentagon geen likje verf uit Duitsland te gunnen? Alle opwinding heeft de onderneming uit Diedorf in ieder geval internationaal goed op de kaart gezet als leverancier van kwaliteitsproducten. “Op zo veel gratis reclame hadden we niet gerekend bij ons 125­jarig bestaan”, glundert directeur P. Neri.

Wakkergeschud door de republikeinse afgevaardigde S. LaTourette, heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie te voortvarend aan een groep waaronder Keimfarben, verstrekte opdrachten teruggetrokken. President Bush had aan de vooravond van de oorlog tegen Irak nog zo gezegd: ‘wie niet voor ons is, is tegen ons’. Duitsland was destijds niet te vermurwen als tegenstander van het wapengekletter.

“Dus behoort niet een Duitse onderneming, maar bijvoorbeeld een prima bedrijf uit mijn eigen staat Ohio verf te leveren”, betoogde LaTourette. Waarop het Pentagon besloot de schilderopdracht opnieuw aan te besteden. Keimfarben staat vrij om mee te dingen.

Met de opknapbeurt van het Pentagon, het grootste gebouw ter wereld, is een opdracht gemoeid ter waarde van 1,1 miljoen dollar. De taak ligt in het verschiet alle buitenmuren een verfbeurt te geven. et vervallen aandeel voor Keimfarben bedroeg 150.000 dollar.

Reageer op dit artikel