nieuws

Drentse bouwer Paas Benus maakt doorstart

bouwbreed Premium

assen ­ Paas Benus maakt een doorstart. Geldschieter is de Zwolse makelaar J. van der Reijd die de orderportefeuille en de failliete boedel van het Drentse bouwbedrijf heeft overgenomen. De naam van het bedrijf blijft ongewijzigd. Door de transactie behouden 45 mensen hun baan, inclusief directeur G. Hilbrink.

De officiële naam van de nieuwe onderneming is bv Paas Benus Bouwgroep. Koper Van der Reijd is optimistisch. “Door de activiteiten op het gebied van projectontwikkeling lopen we meer risico. Maar het bedrijf heeft een goede naam en een mooie orderportefeuille. Misschien is het in de problemen beland omdat er niet altijd zorgvuldig is gecalculeerd.” Wordt er meer werk dat in de orderportefeuille zit uitgevoerd, dan kan ander oud­personeel van Paas Benus misschien weer aan de slag bij de doorgestarte onderneming. Paas Benus had voor 30 tot 50 miljoen euro opdrachten op de plank liggen.

Geene bouwt de oude onderneming verder af. Hij denkt zijn werk binnen zes maanden tot een jaar af te kunnen ronden. “Het bedrijf was onderdeel van een concern. Hierdoor zijn er nogal wat financiële relaties met andere bedrijven. Die moeten nu ontvlecht worden.”

Krediet

Geldschieter Rabobank bracht het oude Paas Benus eind vorige maand in grote problemen. De bank wilde het in financiële nood verkerende bedrijf geen extra krediet meer verlenen. De bestuurders van het bedrijf hebben daarop bij de rechter het faillissement aangevraagd.

Sinds eind vorig jaar kampt Paas Benus als gevolg van de slechte nieuwbouwmarkt met financiële tekorten. Orders werden uitgesteld of afgezegd en al afgebouwde woningen bleven leeg staan. Om op de kosten te besparen, werd begin dit jaar een reorganisatie doorgevoerd waarbij twintig arbeidsplaatsen zijn geschrapt. Maar de maatregelen hadden niet het gewenste effect.

Reageer op dit artikel