nieuws

Doorstart voor failliet Vos Stuc­ en Afbouw

bouwbreed

klazienaveen ­ Het door de rechtbank in Assen failliet verklaarde bedrijf Vos Stuc­ en Afbouw in Klazienaveen maakt een doorstart. Dat betekent dat zeker 25 van de 34 ontslagen stukadoors binnen een nieuw bedrijf weer aan het werk kunnen.

Zij hebben inmiddels een herzien arbeidscontract gekregen. Volgens P. van Rossem, die als curator het faillissement begeleidde, bestaat de kans dat er nog meer werknemers in de nieuwe constructie aan de slag kunnen.

De doorstart gebeurt onder de vlag van moederbedrijf Afbouw Rikkert in het Overijsselse Enter. Dit bedrijf, dat intensief op zoek is gegaan naar een oplossing voor de gerezen financiële problemen, heeft delen van de failliete boedel opgekocht en garandeert in elk geval werk voor 25 mensen. De snelheid waarmee tot een oplossing is gekomen, heeft te maken met de goedgevulde orderportefeuille van het failliete Drentse bedrijf. Opdrachtgevers worden ongeduldig en willen weten waar ze aan toe zijn.

Vos Stuc­ en Afbouw kwam in de problemen nadat twee grote aannemers, Meijering & Benus uit Stadskanaal en Paas Benus uit Musselkanaal, failliet gingen. Vos verrichtte veel werk voor beide bedrijven en had bovendien nog een vordering van 125.000 euro bij hen openstaan. De 25 ontslagen stukadoors gaan volgens de curator met onmiddellijke ingang weer aan de slag.

Reageer op dit artikel