nieuws

Corio ziet winst in eerste kwartaal dalen

bouwbreed Premium

utrecht ­ Vastgoedbelegger Corio heeft over het eerste kwartaal een winst geboekt van 48 miljoen euro. In de eerste drie maanden van 2002 stond daar een winst van 62,8 miljoen tegenover.

De terugval in het resultaat is toe te schrijven aan een kleinere waardestijging van vastgoed, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die Corio gisteren heeft gepresenteerd. De vastgoedbelegger zette in het eerste kwartaal van 2003 voor 5,5 miljoen euro aan herwaarderingen in de boeken. De opwaarderingen van vastgoed, het indirecte resultaat, kwamen in dezelfde periode vorig jaar uit op 23,7 miljoen euro.

Het directe beleggingsresultaat van Corio verbeterde. Het vastgoedfonds haalde 3,5 miljoen euro extra op met het uitbaten van panden, vooral omdat de huren zijn gestegen. Het directe beleggingsresultaat kwam uit op 44 miljoen euro.

Het eigen vermogen van Corio groeide het afgelopen kwartaal met 48 miljoen tot 1,98 miljard euro. De belegger denkt over heel 2003 een direct resultaat van 170 miljoen euro te behalen.

Reageer op dit artikel