nieuws

Centrum Hout geeft praktische handleiding uit

bouwbreed Premium

almere ­ Centrum Hout geeft aannemers met de uitgave ‘De verbouwing’ een praktische handleiding in handen waarin verantwoorde houttoepassingen zijn opgenomen naast toelichtingen op bouwvergunningen, bouwprocedures en het Bouwbesluit.

Uit een enquête onder leden van de aannemersorganisatie BouwNed bleek dat bij aannemers die werkzaam zijn in het zogenaamde burger­ en klantenwerk vooral grote behoefte bestaat aan praktische informatie en details. Centrum Hout uit Almere speelde hier op in met de uitgave van ‘De verbouwing’. In meer dan 190 pagina’s komt actuele informatie aan bod over verbouwingen van woningen en het gebruik van houtproducten.

Het bestaat uit vijf hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk komen onderwerpen aan bod die van belang zijn ter voorbereiding op een beoogde verbouwing. In hoofdstuk twee staan foto’s met voorbeelden van veelvoorkomende verbouwingen. Vervolgens komen eisen uit het Bouwbesluit aan bod en hoe daaraan met houtproducten aan is te voldoen. Hoofdstuk vier gaat in op de houtsoorten en toepassingen. Het laatste hoofdstuk is geheel gewijd aan detailleringen. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Bouwresearch (SBR), BouwNed en de VVNH. Het zakboek kost 15 euro en is te bestellen via www.centrumhout.nl.

Reageer op dit artikel