nieuws

Burg beperkt gewicht van nieuwe aanhanger

bouwbreed

pijnacker ­ De drie­assige aanhanger BPA 09­18 ACXXX van Burg weegt met 3600 kilo zo’n 1700 kilo minder dan conventionele drie­assige aanhangers. Het laadvermogen blijft evenwel gelijk. De Fabriek van Wegtransportmiddelen uit Pijnacker bouwt deze nieuwe aanhanger op bestelling en op maat.

Burg beperkte zoveel mogelijk het gewicht bij de ontwikkeling van de aanhangwagen BPA 09­18 ACXXX. Zo vermindert ook de kans dat het maximaal toelaatbare gewicht van 50 ton wordt overschreden. Het chassis is daarmee geschikt voor bedrijven die over de grens rijden. Zo geldt in Duitsland een maximaal toelaatbaar gewicht van 40 ton; België legt de lat bij 44 ton. Het bruto draagvermogen komt op 27.000 kilo.

De aanhanger is geschikt voor containers met en zonder wielen en een inwendige lengte van 6000, 6400 of 7250 millimeter. De containers vergrendelen aan de voorzijde met vaste en uitneembare haken. Aan de achterkant vergrendelt de container met een kettingstel, ratelspanner en lange haak.

Aan de voorzijde is nog een spanlier gemonteerd. Het chassis bestaat uit rechte gelaste hoofdliggers. De assen met schijfremmen zijn van het merk SAF en kunnen elk 9000 kilo dragen. Als optie monteert de fabrikant er een beladingsmeter van het Deense DME op. Het systeem meet de druk in de luchtvering en kan zo van elke as de belasting bepalen. De meter geeft ook het totale gewicht van de truck en van de aanhanger weer.

De drie­assige aanhanger van Burg weegt 3600 kilo.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels