nieuws

Altera Vastgoed blijft een outperformer in de sector

bouwbreed

haarlem ­ Het niet beursgenoteerde Altera Vastgoed blijft het goed doen. De rendementen liggen boven de vastgoedindex van ROZ/IPD. Daarmee blijft het bedrijf outperformer in de sector.

De bezettingsgraad in de sectoren kantoren, winkels en woningen bleef hoog met 99 procent. Bij bedrijfsruimten lag die rond 95 procent. Gezien de doorlopende huurcontracten verwacht Altera ook dit jaar een goede bezettingsgraad.

Inclusief de voor (her)belegging beschikbare middelen was het totale beheerde vermogen eind vorig jaar 919 miljoen euro. Dankzij verkopen groeiden de voor (her)belegging beschikbare liquide middelen van 50 naar 111 miljoen euro. Het grootste deel hiervan is alweer herbelegd. De verkopen vonden ruim boven de laatste taxatiewaarde plaats.

Het fonds dat zich vooral richt op pensioenfondsen zag de rendementen op kantoren en bedrijfsruimten teruglopen. Kantoren kwamen uit op 8,6 procent tegen 8,9 procent een jaar eerder. Bedrijfsruimten noteerden 7,8 procent tegen 12,6 procent in 2001. In de winkelsector werd het rendement 0,9 procentpunt opgekrikt naar 7,4 procent. Woningen kwamen 1,1 procentpunt hoger uit op 15,6 procent.

Reageer op dit artikel