nieuws

Almere studeert op uitspraak discotheek

bouwbreed

almere ­ Burgemeester en wethouders van Almere kunnen nog geen inhoudelijke reactie geven op de uitspraak van de Raad van State dat de bouw van de mega­discotheek vooralsnog niet kan doorgaan. Volgens een woordvoerder van de gemeente moeten eerst juristen de uitspraak bestuderen, alvorens het college een reactie kan geven.

De Raad van State oordeelde afgelopen week dat de gemeente voor de bouw een milieu­effecten rapportage (mer) moeten laten maken, of moet onderzoeken of een mer nodig is. Almere heeft namelijk altijd vastgehouden aan een verwacht bezoekersaantal van 206.000 per jaar, terwijl gezien de grootte van de discotheek mag worden uitgegaan van 250.000 of zelfs 500.000 bezoekers per jaar, oordeelt de Raad van State. Als de gemeente de bouw van de discotheek van die omvang wil doorzetten, moet alsnog een mer worden opgesteld, waarop weer inspraak mogelijk is.

Reageer op dit artikel