nieuws

Van Wijnen zet groei behoedzaam voort

bouwbreed

baarn ­ Van Wijnen wil blijven groeien, maar zal bij overnames uiterst behoedzaam te werk gaan. Dat meldt de bouwer in een toelichting op de jaarcijfers. Van Wijnen boekte over 2002 een nettowinst van 14 miljoen euro, niet iets meer dan de 13,6 miljoen euro een jaar eerder.

De bouwer/ontwikkelaar uit Baarn blikt tevreden terug op 2002, dat als “een goed jaar” wordt bestempeld. Bij een licht dalende omzet steeg het resultaat voor belasting met 10,7 procent naar 436,7 miljoen euro. De brutowinst kwam uit op 20,5 miljoen euro, bijna 2 miljoen euro meer dan in 2001. De solvabiliteit steeg naar 29,6 procent.

Van Wijnen stelt vast dat het met genoemde resultaten “tot de beter presterende grote bouwondernemingen van Nederland behoort”. Onderzoek van accountantsbureau PricewaterhouseCoopers heeft dat volgens Van Wijnen ook aangetoond. Het Baarnse bouwbedrijf wil komende jaren verder groeien, zowel autonoom als door middel van overnames. Van Wijnen richt zich daarbij op woningbouw, utiliteitsbouw, binnenstedelijke herstructurering, renovatie en groot onderhoud, alsmede project­ en planontwikkeling in Nederland. Bij acquisities zal het bedrijf wel “behoedzaam” opereren gezien de huidige economische omstandigheden.

Het bestuur van de onderneming zegt 2003 met “voorzichtig vertrouwen” tegemoet te zien. “De voorzichtigheid wordt ingegeven door de huidige conjunctuur, die zeer ongewis is”, aldus Van Wijnen. “Het vertrouwen is gebaseerd op de orderportefeuille, die 1,1 miljard euro bevat en van voldoende kwaliteit wordt geacht. Bovenal wordt het vertrouwen ingegeven door de kwaliteit van onze medewerkers, die de organisatie maakten tot wat zij nu is.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels